Menu

Upon Westminster Bridge SAQ Class XI

Upon Westminster Bridge SAQ; Here in this article we try to uphold few important questions from Class Eleven (WBCHSE) English Syllabus’s Composed Upon Westminster Bridge SAQ, that will be very helpfull for your upcoming annual examination, so read all the questions carefully and note down them if possible.

Composed Upon Upon Westminster Bridge SAQ

Class XI (WBCHSE)

 

Short question and answer from composed upon Westminster Bridge SAQ

 

1. Who composed the poem upon Westminster Bridge?

Answer:  William Wordsworth wrote the poem upon Westminster Bridge.

2. What type of poem is upon Westminster Bridge?

Answer: The poem upon Westminster Bridge is a Sonnet.

3. What is the full title of the poem?

Answer:  the full title of the poem is composed upon Westminster Bridge.

4. Where is the poem taken from?

Answer: The poem is taken from poems in two volumes.

5. What is the subject of the poem upon Westminster Bridge?

Answer: Morning beauty of the city of London is the subject of the poem upon Westminster Bridge.

6. What time of the day does the poet refer to the poem?

Answer: The poet refers to the morning time of the day.

7. Which city is referred to in the poem upon Westminster Bridge?

Answer: The city of London is referred to in the poem upon Westminster Bridge.

8. Where is the beauty of London city beauty from?

Answer: London is viewed from the Westminster Bridge.

9. What is the subject matter of the octave of the poem?

Answer: The Octave of the poem captures the beauty of the early morning.

Read More: Leela’s Friend Short question and answer By R.K Narayan

 

10. What is the subject matter of the sestet of the poem?

Answer: The sestet of the poem conveys the speaker’s view about the beauty and its effect.

11. Who has nothing to show more fair?

Answer:  earth has nothing to show more fair.

12. What sort of person is referred to in the second line?

Answer:  a person of Dall soul is referred to in the second line.

13. What kind of site is referred to in the poem?

Answer:  A touching and Majestic site of London is referred to in the poem.

14. What does the city wear? 

Answer:  the city has the beauty of the morning.

15. How does the city wear the beauty of the morning?

Answer:  the city wears the beauty of the morning like a government.

16. In what line of the poem does the poet directly state the subject?

Answer:  the poem directly states the subject in the fourth line of the poem.

17. What makes everything bright and glittering?

Answer:  the Rising Sun makes everything bright and glittering.

18. What short of unusual London is presented in the poem?

Answer:  London  in smokeless air is presented in the poem.

 

Read More:  Alias Jimmy valentine shorts questions and answers

 

19. What is the usual picture of London?

Answer:  London is usually foggy and hustling.

20. What season is referred to in the poem?

Answer:  the season of Summer is referred to in the poem.

21. What did the sun beautifully steep in?

Answer:  the sun beautifully steeped in the extra ordinary fast Splendor.

22. How did the speaker feel seeing the extraordinary site?

Answer:  the speaker felt a deep calm seeing the extraordinary site.

23. What river is actually referred to in the poem? 

Answer:  The River referred to in the poem is actually the river Thames.

24. What seems to be asleep?

Answer:  the houses seem asleep.

25. What is London compared with in the last line of the poem?

Answer:  London is compared to a mighty heart in the last line of the poem.

26. What does the phrase Mighty heart suggest?

Answer:  the phrase Mighty heart suggests London rhyme and vibrancy.

27. Never saw I never felt calm so deep – when does the poet utter these words?

Answer:  the poet saw this was when all Pervades calmed around the city of London at dawn.

 

Read More: Bengali meaning of the poem composed upon Westminster Bridge

 

N:B This article of Upon Westminster Bridge SAQ made with the help of few specimen books, though we are unable to contact with the publisher for permission, so if anyone has problem regrading this Upon Westminster Bridge SAQ article plz let us know by emailing [email protected] the address. We will take proper step as we can do. Thank You.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!